Philppe Leblanc

Printervriendelijke versiePrintervriendelijke versieVerstuur naar een vriendVerstuur naar een vriend

Philippe Leblanc behaalde een eerste prijs saxofoon en het hoger diploma van kamer- muziek aan het Koninklijk Muziekconservatorium van Brussel en het Hoger Diploma Klarinet met grote onderscheiding aan het Koninklijk Conservatorium van Luik.

Hij is laureaat van de wedstrijden Pro-Civitate en Tenuto en treedt regelmatig op met het Filharmonisch Orkest van Luik, het Nationaal Orkest van België en het Orkest van de Munt- schouwburg.

Als klarinetist en saxofonist is hij een fel gegeerde solist in Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk, Spanje, Portugal, Nederland, Roemenië en Hongarije.

Hij begeleidt regelmatig grote vedetten w.o.: William Sheller, Shirley Bassey, Julos Beaucarne, Christian Merveille, Gibus alsook het Belgisch Circus (op haar toernees).

Hij heeft ontelbare opnamen op zijn naam w.o. heel wat ethnische muziek (Braziliaans, Zwart Afrika…) en vooral Klezmermuziek.

Hij maakte o.m. een Europese toernee met de Californische top-Klezmergroep "Klezmorim" en trad op tijdens het vermaarde North-Sea-Jazzfestival.

Hij heeft twee eigen groepen : de "Klezmer Jazz Band", met dewelke hij de CD "Klezmer Music" opnam en het "Nieuw Belgisch Sax Kwartet".

Hij speelt verder in verschillende Jazz-ensembles, waaronder één samen met pianist René Jonckeer, de uitstekende bassiste Ruth Verhelst en drummer Joris Verbouwe. Recent vormde hij een "bop"-ensemble "Inside Straight" met trompettist Peter Kox, contrabassist J.-P. Van Eerdewegh (Zwitserland), drummer Jean-Philippe Komac en René Jonckeer.

Hij is momenteel leraar aan het Koninklijk Conservatorium van Luik alsook aan de muziekscholen van Etterbeek, St.-Pieters Woluwe en Eigenbrakel.