Hoogtepunten van de Harmonie

Op 13 juni 1978 verkreeg de harmonie de titel “Koninklijke Harmonie”.
Aan de vooravond van het 100-jarig bestaan van de vereniging was het potentieel aan musici uitgegroeid tot ± 45, w.o. meer dan de helft jonge musici.

Op zondag 9 mei 1993 bracht de harmonie in het kader van deze herdenking een prachtig jubileumconcert in het Cultuur Centrum A. Spinoy, puik aan mekaar gepraat door Connie Neefs.

Op 10-11-12 september van datzelfde jaar organiseerde de harmonie in haar lokaal in Muizen het “Jeugdhuis” (Kerkenbosstraat) een driedaags HA-FA-BRA-festival met optredens van Sam Gooris, Wendy van Wanten, Karlijn Hens, de Mansana Salsa Band, het geheel aan mekaar gepraat door niemand minder dan Geert Hoste. Dank zij de moderne aanpak en het modern- en hedendaags repertorium hebben heel wat uitstekende musici uit de regio zich aangesloten bij de “Mannen van Goede Wil” en staan jaarlijks borg voor ettelijke boeiende concerten.

Hoogtepunten uit de laatste 14 jaar:

1995 minitoernee in het Noord-Spaanse Lloret de Mar
1996 Groot lenteconcert in het Cultureel Centrum A. Spinoy i.s.m het Mechels Harmonie Orkest, o.l.v. Rik Ghesquière.
1997 Muzikale opluistering van de “Dag van het park” alsook medewerking aan één v/d maandagavond-beiaardconcerten.
1998 Toernee met het Mechels Harmonieorkest in Catalonië
1998 Groot lustrumkerstconcert m.m.v. de tenor Koen Crucke en de sopraan Mina Caverneels
1999 Groot Lenteconcert in het Cultuurcentrum m.m.v. de Vlaamse Jazz-zangeres Sofie.
1999 Kerstconcert in de St-Lambertuskerk in Muizen met de talentrijke Vlaamse zangeres Sabien Tiels.
2000 Lenteconcert in de Mechelse Stadsschouwburg met als gastensemble deMechelse Jazzbigband “The Keyhole Conspiration”
2000 Kerstconcert m.m.v. het Mechelse koor “Scala Vocale”, onder leiding van LodeTooten.
2001 Lenteconcert met optreden van de Vlaamse zanger die de lijn Jacques Brel doorzet: J. Verminnen
2001 Kerstconcert met één van de sterren uit Samson en Gert: de bekende tenor Koen Crucke
2002 Lenteconcert met gitarist en zanger Freddy Sunder (dirigent van de voormalige VRT-bigband)
2002 Kerstconcert met de uitstekende Mechelse zangeres Connie Neefs
2003 Lenteconcert met de andere telg van de familie Neefs: Gunther Neefs
2003 Kerstconcert m.m.v. Mina Caverneels en Joris Bosman, alsook Krishna Claes, Philippe Leblanc, Johan Coen & Peter Fallein.
2004 Multicultureel lenteconcert m.m.v. de Chileense zanger Freddy Kretschmer en percussionist Peter Van Woensel.
2004 Nieuwjaarsconcert met de baryton Hans Peter Janssens en de sopraan Mina Caverneels.
2005 Lenteconcert met Zuid-Amerikaanse muziek met “Freddy Flores Kretschmer, Philippe Leblanc en Krishna Claes
2005 Kerstconcert met zangeres Karlijne Hens en baryton Paul Stok
2006 Lenteconcert met Hans Peter Janssens en Patrice Noah
2006 Kerstconcert met Connie Neefs en Paul Stok                                                                                                           2007 Lenteconcert met Paul Stok - hommage aan Louis Neefs                                                                                     2007 Kerstconcert met Jazzzangeres Yvonne Walter                                                                                                          2008 Latino concert met Freddy Kretschmer (Chili)                                                                                                           2008 Kerstconcert m.m.v. Paul Stok en de A-Capellagroep "Zoet Gevoiced"                                               2009 Huldeconcert voor/met Freddy Sunder